• 25 JAN 16
  • 0
  Doet u ook mee?

  Doet u ook mee?

  Sinds oktober 2015 zijn wij begonnen met het geven van Medifit trainingen. Dit zijn groepslessen gericht op mensen met een specifieke klacht bijvoorbeeld knie, rug of artrose. Ook hebben wij oefengroepen ‘Fit en vitaal’, Pilates, Zwangerfit en Mamafit.

  Rug training
  Medifit rug training is een preventief trainingsprogramma speciaal ontwikkeld voor mensen met rugklachten.  Veilig sporten en werken aan uw fitheid zonder rugklachten onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut.  De fysiotherapeut werkt samen met u aan een gezond leven met zo min mogelijk rugklachten.

  Knie training
  Knie training is speciaal voor mensen met aanhoudende of steeds terugkerende knieklachten, als nabehandeling na fysiotherapeutische behandeling of voor mensen die onderhoud aan hun knie(en) willen plegen maar de fysiotherapeutische begeleiding prevaleren boven het zelfstandig trainen of in de sportschool.

  Artrose training
  Artrose kenmerkt zich door een achteruitgang van de kwaliteit van het kraakbeen, wat voor de patiënt gepaard gaat met pijn en stijfheid. In de praktijk kan het gebeuren dat patiënten door deze klachten fysieke activiteit gaan vermijden. Regelmatig bewegen houdt de gewrichten soepel en de spieren sterk. De fysiotherapeut kan u helpen om stap-voor-stap meer te gaan bewegen, rekening houdend met de artrose.

  Pilates
  Pilates is geschikt voor iedereen (jong en oud) die op zijn eigen niveau wil werken aan een sterkere rug, plattere buik, sterkere benen en/of billen. Deze methode is zeer geschikt voor mensen met rug-,bekken- of nekklachten, omdat er veel aandacht is voor het versterken van de rug en nek. Ook mensen met gewrichtsklachten of problemen met de spieren kunnen baat hebben bij deze oefeningen.

  Zwangerfit
  ZwangerFit is een leuke en actieve zwangerschapscursus. Bij ZwangerFit bereid je, je op een prettige en praktische manier voor op de bevalling. Voordeel van deelname is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft of zelfs wordt verbeterd. Ook kan er al vroeg in de zwangerschap preventief getraind worden en advies gegeven worden op het gebied van bekken en bekkenbodem.

  Mamafit
  De training is er op gericht de conditie van vrouwen die net moeder zijn geworden weer op te bouwen. Naast algemene fitness ligt het accent van de cursus op het herstel van de bekkenbodem en de buikspieren. Ook wordt aandacht besteed aan je houding, ontspanningsoefeningen. De cursus vormt de ideale brug tussen de bevalling en het weer hervatten van je dagelijkse bezigheden en sport.

  Een uur lang wordt u onder begeleiding getraind door de fysiotherapeut. Deze groepslessen worden gegeven op verschillende dagen en tijden, zodat er voor iedereen een geschikt moment is.

  4D-PRO training
  De nieuwste ontwikkeling in de fysiotherapie en trainingswereld is de 4D-Pro. Deze nieuwe methode is afkomstig uit Duitsland en ontwikkeld door artsen en revalidatie specialisten. Om met deze methode te kunnen werken heeft fysiotherapie de Rietlanden de grote oefenzaal hiervoor ingericht.

  Het oefenen met elastische neopreen banden geeft de garantie voor een gelijkmatige drukverdeling waardoor overbelasting van het geoefende gewricht wordt voorkomen.Deze aan het plafond bevestigde zogenaamde lambda schlingen maken het mogelijk de belasting van de oefening stapsgewijs te verhogen en zodoende optimaal aan te passen aan de klacht van de cliënt. Deze wijze van training maakt door z’n slinger en schommel effect het tot een bijzondere belevenis. Oefenen wordt op deze wijze een leuke uitdagende ervaring.

  Leave a reply →