Pilates

Pilates is een unieke trainingsmethode die gericht is op een verhoogd lichaamsbewustzijn, voor een goede lichaamshouding en bewegingstechniek. Regelmatige beoefening, onder deskundige begeleiding, helpt klachten te voorkomen en te verminderen. Bovendien wordt u er sterker en leniger van.

De oefeningen bestaan uit actieve, vloeiende bewegingen die bijdragen aan sterke en soepele spieren en gewrichten en aan een verbeterde bloedcirculatie en spijsvertering. Tijdens de oefeningen worden de bewegingen geconcentreerd, nauwkeurig en beheerst uitgevoerd, gecombineerd met een goede ademhaling. De basis van alle oefeningen is het centrum van het lichaam: de spieren van de rug, buik, bekkenbodem en middenrif. Door deze spieren te trainen krijgt u een stabiele(re) romp en van daaruit worden de oefeningen verder uitgebreid.

Bij Fysiotherapie de Rietlanden krijgt u les in kleine groepjes van 8 tot 10 deelnemers, onder deskundige begeleiding, om persoonlijke aandacht en optimale kwaliteit te kunnen garanderen.

Pilates is geschikt voor jong en oud!

Pilates