Fysiotherapie na Corona

Mensen met restklachten na het Corona virus kunnen voor revalidatie terecht bij de (long)fysiotherapeut. Deze patiënten kunnen nog lange tijd longklachten ervaren zoals benauwdheid, kortademigheid of vermoeidheid.

Patiënten met longklachten na een doorgemaakte Corona/COVID-19 kunnen baat hebben bij een kortdurend trainingsprogramma, ademspiertraining of het aanleren van technieken om het slijm uit de longen op te hoesten.

Bekend is dat Corona-patiënten, zeker na een lange ziekenhuisopname, op bijvoorbeeld een Intensive Care (IC) afdeling, te maken hebben met spierzwakte en conditie verlies. Zij hebben baat bij een kortdurend trainingsprogramma, ademspiertraining of het aanleren van technieken om het slijm uit de longen op te hoesten.

Een speciaal fysiotherapeutisch revalidatie-programma voor Corona-patiënten, waarbij u met de (long)fysiotherapeut uw conditie en spierkracht traint, levert dan winst op. Winst op het gebied van verminderen van deze kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van uw dagelijkse activiteiten.

Het aanleren van goede ademhalingstechnieken is ook erg belangrijk bij de door Corona ontstane longklachten. Deze ademhalingsoefeningen, die gericht zijn op ademhalingstechniek en ontspanning, kunnen de kortademigheid verminderen.

Afgelopen periode hebben de therapeuten zich verdiept in de medische kenmerken van Corona/COVID-19, de aanbevelingen die zijn gedaan voor fysiotherapie bij Corona/COVID-19 in het ziekenhuis en in de eerstelijns-praktijk na Corona.

Heeft u een vraag over uw klachten na Corona en zou u graag hulp krijgen bij het opbouwen van uw activiteiten of het opvangen van uw kortademigheid? Maak dan gerust een afspraak.

Vergoeding
U heeft na verwijzing door een huisarts of medisch specialist recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden. Dit kan één keer verlengd worden met een periode van 6 maanden, maar dan is verwijzing door een specialist noodzakelijk. Behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Uw eigen risico wordt wel aangesproken, mocht dat nog niet volledig zijn besteed.