Knie training

Wordt u regelmatig belemmerd in de uitvoering van uw werk of sport door knieklachten en komt u er, ondanks therapie maar niet (helemaal) van af?  Dan is knie training wat voor u. Knie training is een preventief trainingsprogramma voor mensen met aanhoudende of recidiverende knieklachten.  Onder begeleiding van de fysiotherapeut leert u hoe u uw knie belastbaarder kunt maken  of actief kunt werken aan uw gezondheid zonder toename van kniepijn .

Voor wie?
Knie training is speciaal voor mensen met aanhoudende of steeds terugkerende knieklachten, als nabehandeling na fysiotherapeutische behandeling of voor mensen die onderhoud aan hun knie(en) willen plegen maar de fysiotherapeutische begeleiding prevaleren boven het zelfstandig trainen of in de sportschool.

Intake
Bent u niet bij ons in behandeling voor u knie of is dit al lang geleden (> 3 maand)?  In dat geval houden we eerst een intake om uw klachten goed in kaart te kunnen brengen.  Wanneer u deel zou kunnen nemen aan de Knie trainingsgroep, dan wordt aan de hand van een aantal testen de doelen samen met u opgesteld. Aansluitend maakt u een rondje door de fitnesszaal om de apparatuur te leren kennen. Wanneer u reeds bij ons in behandeling bent of kortgeleden bent geweest voor uw knie is het niet nodig om een intake uit te voeren

Training
Tijdens de training wordt veel getraind op zaken als spierkracht van de bovenbenen, sta houding, coördinatietraining, stabiliteitstraining en looptechniek.  U leert hoe u uw lichaam kunt belasten zonder toename van kniepijn. Ook werkt u samen met de fysiotherapeut aan uw vooraf gestelde individuele doelen. Gaandeweg de training worden uw doelen waar nodig bijgesteld en wordt ook uw trainingsschema aangepast.  Zo werkt u structureel, gericht  en stapsgewijs aan uw gezondheid en/of de revalidatie van uw knie.