Updates Corona

14-12-2020

Na de persconferentie van vanavond is gebleken dat wij open mogen blijven en iedereen van fysiotherapeutische zorg mogen blijven voorzien. De geplande afspraken kunnen dus gewoon blijven staan.😃 Komt u liever niet naar de praktijk? Dan is er een digitale mogelijkheid.

De maatregelen die wij al een tijdje hanteren blijven nog wel steeds van kracht:
– Gelieve een mondkapje te dragen in onze praktijk
– Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
– Neem een eigen badlaken mee!
– Kom zoveel mogelijk alleen
– Kom niet te vroeg maar 5 minuten vantevoren, om drukte in de wachtkamer te voorkomen
– Houdt afstand van elkaar


1-10-2020
Aangezien het kabinet het dringende advies heeft gegeven om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen, hebben wij als praktijk besloten om dit advies op te volgen. Dit betekent dat de therapeuten per direct een mondkapje zullen dragen. Ook verzoeken wij u om bij binnenkomst in de praktijk een mondkapje te dragen. De groepslessen komen vanaf maandag 5 oktober te vervallen. Mocht u gebruik maken van de oefenapparatuur dan hoeft u even geen mondkapje te dragen tijdens de oefening. Alles voor uw en onze gezondheid! Alvast bedankt voor uw begrip! 

28-7-2020
Nu sommige vakantielanden een opleving van het virus kennen, vragen wij onze cliënten terugkomend van vakantie uit een risicogebied met code oranje/rood, vriendelijk of ze een bezoek aan de praktijk met 14 dagen willen uitstellen. Dit om onnodige risico’s te voorkomen. 

29-6-2020
De oefenzaal is weer geopend voor onze abonnementhouders, met in achtneming van een aantal voorzorgsmaatregelen.


11-6-2020
Wij krijgen de laatste tijd vaak de vraag wanneer de oefenzalen in onze praktijk weer open gaan voor abonnementhouders van het vrij trainen en de groepstrainingen. Hierbij het volgende:

Helaas, hebben wij hier nog geen concreet antwoord op. Vooralsnog geldt dat wij ons moeten houden aan de richtlijnen voor de sportscholen. Dat houdt in dat voorlopig de openingsdatum gesteld staat op 1 juli 2020. Een belangrijke voorwaarde voor opening is het kunnen handhaven van de 1,5 meter regel. Wij zijn ons daar op aan het beraden.

Dit heeft er mee te maken dat de huidige maatregelen en regelgeving het nog niet toe laat om meerdere mensen tegelijkertijd in de oefenzalen aanwezig te laten zijn. Zodra dit verandert, bent u natuurlijk de eerste die dit van ons hoort!

Voor reguliere fysiotherapie en 1 op 1 oefentherapie zijn wij wel geopend, dus bij nieuwe of toenemende klachten kunt u natuurlijk wel een afspraak bij ons maken. Neem dan contact met ons op! 📞 T. 0591-631048, 📱Whatsapp: 06-49443657 of 📧 info@fysiotherapie-derietlanden.nl


26-5-2020
Per 2 juni a.s. zijn wij weer geopend voor iedereen met de nodige voorzorgsmaatregelen. Als u nog niet benaderd bent door uw fysiotherapeut, schroom dan niet om zelf contact met ons op te nemen!

Het vrij trainen en de groepslessen kunnen helaas nog niet starten. Mocht hier verandering in komen dan zullen we u hier zo snel mogelijk over informeren.


4-5-2020
Goed nieuws! We kunnen weer beginnen!

Vanaf woensdag 6 mei kunnen we – met de nodige voorzorgsmaatregelen – weer voorzichtig beginnen met de reguliere fysiotherapie op onze locaties. Onze deuren gaan open, maar nog niet wijd. Bent u al bij ons onder behandeling? Dan neemt uw eigen therapeut contact met u op. De groepslessen zullen voorlopig nog digitaal uitgevoerd worden op afstand!

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo gaan we te werk:

• Als de therapeut bepaalt dat behandeling in de praktijk mogelijk is, hebben we ons aan een aantal veiligheidsmaatregelen te houden.
• Heeft u een afspraak, maar krijgt u of 1 van uw gezinsleden toch last van koorts, keelpijn, hoesten, niezen of andere verkoudheidsklachten of heb je deze klachten de afgelopen 24 uur gehad? Bel af en kom niet naar de praktijk.
• Wij verzoeken u alleen te komen en geen personen mee te nemen alleen bij hoge noodzaak.
• Neem je eigen badlaken mee!
• Toiletten zijn beperkt beschikbaar dus ga eerst thuis vantevoren naar het toilet.
• Kom niet te vroeg (max. 5 minuten eerder).
• Houd 1,5 meter afstand van iedereen in de praktijk, dus ook van de balie.
• Was na binnenkomst uw handen via ons desinfectie apparaat en ook bij weggaan.
• Ga na afloop direct naar huis.

En misschien iets minder gezellig dan u van ons gewend bent: we moeten het tijdelijk zonder koffie, kranten en tijdschriften in de wachtkamer stellen.

Heeft u nog vragen? Wij zijn te bereiken op 📞 T. 0591-631 048 of 📧 info@fysiotherapie-derietlanden.nl


1-5-2020
Het laatste nieuwsbericht meldt dat fysiotherapeuten weer meer patiënten kunnen gaan behandelen, mits ze zich houden aan de hygiënemaatregelen en andere voorwaarden. Dat is het advies van verschillende beroepsorganisaties waarbij fysiotherapeuten zijn aangesloten. Het advies is uitgebracht met instemming van het RIVM.

Het advies is om voorrang te geven aan de uitgestelde zorg. Patiënten bij wie de behandeling is uitgesteld, kunnen op basis van hun hulpvraag en de noodzakelijkheid van hun therapie weer behandeld worden.

Mensen met ernstige klachten krijgen voorrang en minder noodzakelijke therapie blijft op afstand gebeuren. De zorgverlener bepaalt zelf de volgorde van behandelingen.

Er wordt een advies verstrekt over de inrichting van onze praktijk en de hygiënemaatregelen. Details daarover volgen nog, en daar moeten wij nog even op wachten…

Wij houden u op de hoogte!

Team fysiotherapie de Rietlanden

29-4-2020
Helaas, blijven onze deuren nog even gesloten… 

Onze beroepsgroep, het KNGF, is druk in overleg met het ministerie van VWS en het RIVM over hoe en wanneer wij (deels) onze fysiotherapeutische zorg weer in de praktijk kunnen leveren.

Wij vragen nog even om uw geduld en zullen u informeren wanneer wij onze praktijk weer kunnen openen.

Ondertussen zijn wij achter de schermen druk doende om ons hierop voor te bereiden.

Mocht u behoefte hebben aan tips en adviezen hoe om te gaan met uw klachten, zijn wij bereikbaar via mail: 📧 info@fysiotherapie-derietlanden.nl, telefoon: 📞 0591-631048 en Whatsapp: 📱06-49443657.

Bovenal hou vol en blijf gezond!
Team fysiotherapie de Rietlanden


24-3-2020
Beste cliënten van fysiotherapie de Rietlanden,

De nieuwe kabinetsmaatregelen noodzaken ons de praktijk te sluiten. Vanaf 24 maart tot 20 mei stoppen de fysieke behandelingen. Dit betekent dat alle afspraken voor behandeling die in deze periode gepland staan alsnog komen te vervallen. De fysiotherapeut neemt z.s.m. telefonisch contact met u op. Dit is voor uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers.

Wij blijven bereikbaar voor advies! U staat er niet alleen voor! De praktijk en onze therapeuten blijven voor u bereikbaar. Onze fysiotherapeuten maken zoveel mogelijk gebruik van behandeling op afstand d.m.v. email, telefonisch contact en oefen-apps. Dus we zijn en blijven in de buurt!

Ook zullen wij met onze patiënten regelmatig contact onderhouden. Heeft u vragen of wilt u overleg met uw fysiotherapeut? Zijn we uiteraard bereikbaar per telefoon: 0591-631 048, per Whatsapp: 06-49443657 of per mail info@fysiotherapie-derietlanden.nl

Blijf in beweging! Blijven bewegen is van groot belang. Heeft u hierbij begeleiding nodig, laat dat ons weten, wij kunnen u daarbij adviseren. Vanaf deze week passen wij online fysiotherapie begeleiding binnen onze praktijk toe. Dit doen wij via Physitrack. Op deze wijze zullen wij u op afstand middels oefeninstructie en adviezen toch blijven begeleiden.

Op dit moment zijn we nog volop in ontwikkeling met de nieuwe situatie dus blijf ons volgen voor het laatste nieuws!

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

We hopen dat we u, als deze onrustige tijd voorbij is, weer van dienst te kunnen zijn in onze praktijk.

Pas goed op uzelf en elkaar!

Gezonde groet,

Team fysiotherapie de Rietlanden